Składniki:
- dwie puszki fasoli czerwonej
- trzy jajka
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- dwa banany
- cztery daktyle
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki kakao
Wypłukaną i osuszoną fasolę miksujemy za pomocą blendera lub robota kuchennego razem z bananem na gładką masę.
Następnie dodajemy jajka, kakao, miód, daktyle, rozpuszczoną czekoladę (najlepiej zrobić to w małym garnuszku przy odrobinie wody) oraz sodę. Wszystkie składniki zmiksować. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
Powstałą masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez godzinę.

Ciasto jest przepyszne, w ogóle nie czuć fasoli, smakuje jak kopiec kreta!! Ja odrobinę zgrzeszyłam dodając lodów śmietankowych...ale jak to się mówi: natury nie oszukasz. A oto efekty:
SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz